Thiercelin kaprigyümölcs tengeri sóban, Sicilia, Italia, 250 gr
A természetes tartósítási eljárás során a kaprigyümölcsöt tengeri sóval rétegezik. Hagyják, hogy a leve tejsavas erjedésnek induljon, ezután leszűrik, majd újabb adag sóval meghintik. Pár napig állni hagyják, csak ezután csomagolják.
Használhatjuk sózásra, vagy fogyasztás előtt pár órán át áztassuk vízben, majd lecsöpögtetés, szárítás után lehet szabadon felhasználni.
•Természetesen kiváló mediterrán ételekhez, halakhoz, salátákhoz
•Izgalmassá teszi a remoulade-mártást
•Különleges megjelenésének köszönhetően jól passzol koktélokhoz, száraz italokhoz
Egy egyszerű ötlet, mi mindenhez jó a kaprigyümölcs:
Sült paprika kaprival
Hozzávalók: • 2 db sárga húsú paprika • 2 db piros húsú paprika • 1 ek. vörösbor ecet, Thiercelin • 1 ek. kaprigyümölcs/bogyó • 1/4 ek. só • friss fűszerek (pl. bazsalikom, oregánó, majoranna)
Süssük meg a paprikákat, amikor kihűltek hámozzuk meg és távolítsuk el a magokat. Tépkedjük össze és helyezzük egy tálcára. Szórjuk rá a fűszereket, a kaprit és az ecetet.
Hagyjuk 10 percig állni, kínáljuk szobahőmérsékleten! Jó étvágyat!
Kalamata olívabogyó PDO, görög hagyományos stílusban
A Kalamata olíva változatos, a déli Peloponnészosz, örvend kiváló hírnévvel körében az étkezési olajbogyó. A hosszúkás gyümölcs, a gyümölcs hosszúkás, az optimális érettség szakaszában fordulnak mély fekete miatt, hogy a magas olaj-tartalom. Ebben a szakaszban a bőr az olajbogyó vékony és rugalmas, és a húsa szilárd. Áztatás után vízben, hogy eltávolítsa a keserűség, az olajbogyó savanyú "hagyományos görög stílusú" a víz, tengeri só, vörösbor ecetet, és az extra szűz olívaolaj. A gödrök könnyen eltávolítható. Lehet szolgált egy előétel együtt egy pohár száraz sherry.
Zöld olívabogyó
Ezek a prémium olajbogyókat kézzel válogatják és tartósított nélkül vegyi szerint hagyományos recept (lásd fent). Kemény húsú teljes ízű. Ideális martini koktélhóz! Jó mediterrán salátákban, előételekkent és mártásokban. Is rendelkezésre áll töltött változatban, a paprika vagy a napon szárított paradicsomot.