Az alábbiak extra szűz olívaolajok frissen elérhetőek megrendelés esetén:

Valle de Ricote Coupage, 5 l
Archena, MurciaFajta: arbequina, picual, hojiblanca

Savtartalom: 0,4º

Illat: ebben a rusztikus házasításban hidegen a picual szúrósabb jegyei dominálnak, de enyhe melegítésre már kiugrik a finom szénás-szalmás illat; igazi decens, egyszerű, vidéki gyümölcsösség költözik a konyhába

Íz: a fajták házasításának köszönhetően sokkal enyhébb, mint amit az illata sejtet, nem utolsósorban az arbequina miatt

Mihez: mindenhez! Alapdarab, enyhe íze miatt mindenre jó, különösen sütéshez-főzéshez. Bár nem egy versenyekre szánt, kifinomult tétel, azért hidegen, salátákban is megállja a helyét.
  Termékismertető: Extra szűz olívaolaj


Sierra de Segura
Fuenroble DOP - Orcera (Jaén), Andalúzia


A Fuenroble picualt a Potosi 10 készíti, amely 1997-98-ban indult családi vállalkozásként, több mint 75 évnyi olajkészítési tapasztalattal a hátuk mögött. Ma mintegy 200 hektáron 20.000 fával gazdálkodnak hagyományos térállású hegyvidéki ültetvényen, kézi és gépi szürettel. A világviszonylatban is elsőnek számító olajtermesztő vidéken, az andalúziai Jaén tartományban szinte kizárólag az ott honos picual fajtát ültetik, ezért is kaphatja meg a Fuenroble a jaéni Sierra de Segura körzet eredetvédelmi jelzését, a mára ikonikussá vált mókusos címkét.

Fajta: 100% andalúz picual. Részben kézzel szüretelt. A tengerszint feletti magasság miatt a szüret később kezdődik: november eleje és december eleje közé esik.

Díjak: több mint 80 nemzetközi elismerés. Flos Olei 2014: 97 pont. Flos Olei 2015: 97 pont. Flos Olei 2016: 97 pont.

Savtartalom: max. 0,2º

Illat: intenzív olaj, már az illatában is jelentkezik a zöldes kesernye.

Íz: kifejezetten rusztikus picual, hozzáértők kiérezhetik belőle a hegyvidéki klíma hatását.Keményvonalas csúcsolaj markáns citrusos, szinte grapefruitos keserűséggel, határozott csípősséggel.

Mihez: csakis a legjobb dolgokhoz: bélszíncarpaccióhoz, steakhez, vadhoz, erdei gombához, lencséhez, érlelt keménysajtokhoz.


Boggioli Podere extra szűz olívaolaj
Toscano IGP Colline di Arezzo


Szívből ajánljuk a Boggioli Podere díjnyertes toszkán olívaolaját katalógusunkban! A Firenzétől délre egy órányira fekvő Boggioli farm alapító tulajdonosai több mint 15 éve kínálják finom terméshozamukat, melyet friss zamat, szín, alacsony savtartalom és egy pikáns befejező íz jellemez, ami nem véletlenül nyerte el Európa-szerte a kifinomult mégis robosztus olivaolajnak járó elismerést.

Boggioli olívaolaj titka: a 460 m tengerszint feletti magasságban ideális mikroklímájú és talajösszetételű ősi teraszokon termesztett, mintegy 1000 olajfa gyümölcse. Az olivaolaj egy hagyományos keveréke a Frantoio, Moraiolo, Leccino és Pendolino olajfák préselt gyümölcseinek, melyeket vegyi rovarirtó és gombaölő szerek nélkül termesztenek, az EU előírásoknak megfelelő szerves trágyát használatával.

A szüret és préselés
November első két hetében kézzel takarítják be a termést, óvatosan, hogy ne sérüljenek a szemek, majd jól szellőző száraz csomagokban szállítják a frantoio (présház)-ba, ahol a megfelelő feltételek biztosítottak, mint a száraz és szénsavas levegő. Először lemérik, mossák majd darálják a bogyókat. A kapott pasztát centrifugálják 25°C-on amig a tiszta olaj el nem válik a többi növényi eredetű folyadékoktól.

Az így kapott zöld-arany nektár visszaszállítják Boggioli birtokra, ahol zárt rozsdamentes acél tartályokban állandó hőmérsékleten tárolják, hogy az oxidációt megakadályozzák. Majd palackozzák, 500 ml-es és 1 l-es sötét UV-szűrő üvegpalackokba, illetve 5 L-es rozsdamentes acélkannákba.

Összetétel és íz
A Boggioli extra szűz olívaolaj friss növényi íze a rendkívül alacsony, 0,1-0,2%-os savtartalomból ered, mely többszörösen a 0,8%-os, hivatalos határérték alatt van. A jelenlegi évjárat analízise itt található.

Színe intenzív, aranysárga, nyomokban zöld, áttetsző. Aromája az articsóka, mangold és a fűszernövények intenzív illatára emlékeztet. Az íze lágy, gyümölcsös, a fehér alma, érett banán és articsókajellegzetes zamata. A fűszeres, kesernyés utóíz nagyon kiegyensúlyozott és elegáns. Tökéletes előételekhez, zsenge nyers zöldségekhez, pirított vargányával, grillezett vörös húsokhoz.

Díjak és elismerések
A Boggioli olaj már kitüntette magát a társai között: rendszeressen a top 20 toszkánai olajok között mozog, képviselve a Slow Food Toscanát. Megnyerte a Festambiente fődijat, valamint egy Feinschmecker ajanlott olaj is.


Sotiris extra szűz Kalamata olívaolaj
Androussa, Peloponnészosz, Görögország


Cégünk kedvenc olívaolaját egy kis családi termelő állítja elő Androussa falujában (a görög peloponnészoszi félszigeten), kizárólag Koroneiki olajbogyókból. A november és január közötti szüret idején a Sotiris présház kézzel válogatja ki saját termesztésű olíváit. A leszedésüket követő 24 órán belül hidegen sajtolják, és rögtön palackozzák is az olajt. Az üvegen pontosan jelölik a szüret pontos idejét és dátumát, garantálva a konzisztens csúcsminőséget.

Az olaj savtartalma messze nem éri el az extra szűz olívaolajoknak az EU által megszabott 0,5% határát. Mentes minden vegyi anyagtól és tartósítószertől.

Ízre friss, gyümölcsös és soha nem keserű; színre áttetsző, sárgászöld. Ideális hidegtálak, mártások és pácok készítéséhez.

Athéni Olívaolaj Fesztivál aranyérmese!

Sotiris novemberi olívaolaj

A novemberi olajat a szüret első pár napjában sajtolják, amikor az olajbogyók még sárgászöldek és nem értek meg teljesen. A mediterrán ínyencek szerint ez a szezon legértékesebb szürete. A Sotiris olaj ezekből a kézzel válogatott, elsőként szedett olívákból készül, kifejezetten gyengéd eljárással.

Elegáns, friss aromájú olaj enyhén csípős utóízzel – elengedhetetlen kiegészítője a mediterrán tálaknak.Olasz fehér szarvasgombás olaj

Lásd a szarvasgomba lapunknál.