Keleti fűszerkeverékek
Az alábbi fűszerkeverékek a Közel-keletről, Észak-Afrikából, Belső-Ázsiából, Indiából, Japánból és Óceániából származnak, autentikus receptek és hozzávalók felhasználásával.
Vadouvan masala
A Vadouvan masala hagyományos fűszer keverék Dél-Indiából (Tamil Nadu-hoz), egy szuper pikáns mix a savanyú, hagymás karakteren túl édeskésen füstös jegyekkel (a pirításának köszönhetően).
Zamata ősszetett, akár egy fűszerpiac illat arzenálja.
Kiváló és egzotikus ízvilággal az eredeti vadouvan receptünk kömény, görögszéna, lencse, mustármag, fokhagyma, kurkuma, curry levelek, szezámolaj, kókuszolaj és sült hagymával készült.
Kreatív használatának csak a fantázia szab határokat, chipsekhez, vinaigrettekhez, grillezéshez, bárány, kecske, de szárnyasok pácolásához is kiváló.
A Vadouvan fűszerkeverék amely vadavam, vadagam vagy vadakam néven ismert indiai masala francia értelmezése, India déli részéről származik, ahol még mindig érezhető a francia gyarmati befolyás. Ez a gazdag ízű francia masala, jobban ismeri a nyugati ízeket, mint sok indiai fűszerkeverék.
Cleopatra Dukkah
A Cleopatra Dukkah® egyiptomi ihletésű különleges, darabos fűszerkeverék, a Pharaon Dukkah® nőiesebb változata. A benne lévő pirított magvak és fűszerek harmóniája nemes egyszerűséggel “ízesíti” egy magasabb szintre a mindennapjainkat.
Összetevők: mogyoró, szezám, főldimogyoró, koriander, földi mandula, római kömény, só, paprika, bors
Tökéletes előétel egy kis olivával kenyerre szórva, vagy a toast és nyers paradicsom kombinációja kiegészítve egy kis fűszerkeverékkel.
Pharaon Dukkah
A Pharaon Dukkah® egyiptomi ihletésű különleges, darabos fűszerkeverék. A benne lévő pirított magvak és fűszerek harmóniája nemes egyszerűséggel “ízesíti” egy magasabb szintre a mindennapjainkat.
Beindítja a fantáziát megkoronázva ételeinket, új értelmet adva a legegyszerűbb ízeknek is, legyen az saláta, tészta, pirítós vagy hozzáadva kis olívaolajhoz vagy paradicsomhoz, és - voilá! - kész a csoda!
Összetevők: mogyoró, szezám, koriander, rómaikömény, só, piros erős chili paprika.
Raz el hanout du roy, durván őrőlt
Arabul "a bolt vezetője," ami arra utal, hogy ez az eladó által kínált legjobb fűszerek keveréke. Széles körben használják szerte Észak-Afrikában, titkos recept amiben szerepelnek kardamom, szegfűszeg, fahéj, őrölt chili, koriander, kömény, szerecsendió, bors és kurkuma (plusz összetevők nem tudhatunk), melyet kevernek és pirítának. Felhasználássa széles körű, főleg húsok bedörzsölésére vagy rizshez keverve.
Raz el hanout jaune, a por változat a fenti keverékból, ez most egy aktuális kedvenc.
Al-Andalusi
Az Al-Andalusi® egy középkori arab-andalúz recept ihlette mű, amely egyesíti négy fajta bors erejét az aromás fűszerek játékosságával.
Inspiráció a friss mediterrán konyha számára. Tökéletes választás fehér húsokhoz és a fehér húsú halakhoz. Újra értelmezi sült zöldségek, gabonafélék és hüvelyesek hagyományos ízvilágát. Helyettesítheti akár a borsokat. A főzés végén is használható.
Összetevők: Cubebe bors, feketebors, fehérbors, borókabogyó, feketekömény, hosszú bors, kömény, koriander.
Elérhető megrendelés esetén
Indiai masalak, curryk
Colombo
Curry-féle, melyet leginkább Martinique és Guadeloupe környékén használnak. Mint általában az összes curry, ez a fűszer főzött húsételekhez, grillezett húsokhoz, halakhoz és tengeri gyümölcsökhöz ajánlott.
Madras
A Curry Madras ideális a híres csirke Curry-hez, továbbá mint minden Curryt imádják a párolt húsok, a grillezett húsok, a halak és a kagylók. Pirított zöldségeket is megbolondítja. Egyszerüen, erős és jó!
Garam masala
A Garam masala neve nagyon beszédes, a hindi “garam” jelentése “csípős”, a “masala” pedig “keveréket” jelent, a Garam masala valójában fűszerek égetését jelenti.
A mi Garam Masalánk forró és pirított, aromás fűszerek keveréke. A “titok”: kardamom, fahéj, fekete bors, gyömbér, szerecsendió, szegfűszeg, koriander, kömény, szegfűbors és végül a szerecsendió virág elegye.
Tandoori
A tandoori jelentése "nagy kemence", amelyben nyársakon sül az étel. A keverék durván őrölt indiai fűszerekből ál.
Coral Pink Curry
A curryk lenyűgöző palettáján a Rose Corail® curry a Thiercelin csapat egy művészi alkotása. A festői skarlátvörös szín, ami nedvességgel keveredve kibontakozik, virágos jegyekkel párosul.
A misztikus íz-szín kreáció kenyerek, tészták, mártások, hal és bárány ételek pazar fűszere.
Összetevők: kurkuma, koriander, római kömény, bors, hibiszkusz, rózsa, babér, görögszéna mag, tazmán bors, fahéj, só, D.coccus - természetes színezék.
Fekete curry
Ez a varázslatos curry por természetes módon színezi éjfeketére a szószokat, a majonézt, a kenyér féleségeket.
Nagyon szép kontrasztot eredményez, ha a fekete szószhoz színes zöldségeket társítunk.
Ideális továbbá csirkéhez, bárányhoz és vegetáriánus ételekhez.
Összetevők: kurkuma, erős paprika, gyömbér, koriander, kömény, mustár, feketebors, görögszéna, tárkony, curry levél. 100%-os aktív növényi szénnel színezve.
Elérhető megrendelés esetén
Epices pour Fois Gras, libamajhoz
Ez az eredeti keverék eygedi aromájú borsokat egysít az édes fűszerek mámorító világával. Ebből a fantáziából született pikáns kombináció elsősorban szárnyasok, liba, kacsa, csirke májának varázslatos fűszere, de a borjú májnak is jó barátja. A májat érdemes egy éjszakára befűszerezve a hűtőben tartani.
Összetevők: fehérbors, feketebors, pirosbors, szechuan, kakukkfű, majoranna, bazsalikom, szegfűszeg, szerecsendió, szerecsendió virág, gyömbér, babér, édes chili, csípős chili, kardamom.
Elérhető megrendelés esetén
Kérjük, érdeklődjön nálunk teljes választékunk kapcsán.