Vanília - a fűszerek királynője


A vanília a trópikus kúszó orchidea, a Vanilla planifolia toktermése. A jó szürethez a vanília orchideának szüksége van egyaránt fényre és árnyékra, nedvességre és hőre, valamint fákra, melyek koronájába megkapaszkodhat. Ez a növény mindössze egy napot virágzik az évben, melynek csupán a felében porozható.

A madagaszkári Bourbon vanília a második legdrágább természetes ízesítő anyag a sáfrány után. Utánozhatatlan aromája hosszas érlelés eredménye: szüretelése után a terméseket szétválogatják, leforrázzák, majd 24 óráig sötét pamuttakarókban izzasztják. Így hozzák ki a fűszer jól ismert egyedi ízét, illatát és színét.

A vaníliaterméseket ezután napokig a napon szárítják, majd fémtartályokba zárják, hogy fokozzák az aromát. Az eljárás után a vanília jól ismert fényes, barna és enyhén ráncos formát ölt. Az érlelt vaníliatermések sokáig elállnak, legjobb őket üvegtartályokban tartani.

A Bourbon vaníliatermésnek (Vanilla planifolia) van a vaníliák közül a legerősebb aromája. Erős, meleg, enyhén édes íze van. Ideális rákfélékhez és tengeri gyümölcsökhöz, valamint a hagyományos desszertekhez és süteményekhez.

A tahiti vaníliatermések (Vanilla tahitensis) a Csendes-óceáni szigetekről származnak. Sötétbarna húsos termései 15 - 20cm hosszúak. Egyedi ízűk az utóbbi időben nagy népszerűségre tett szert.

Termékismertető: Vanília és vanília termékek


A koncentrált vaníliapaszta az egész vaníliák egyszerű helyettesítője. Íze rendkívüli, ráadásul a termésekkel ellentétben nem szárad ki. A pasztában lévő egész vaníliamagok megadják a belőle készülő ételnek a gourmet megjelenést. Minden 320 grammos műanyag tubusban 60 egész vaníliabab van feldolgozva. A természetes tartósítást a cukor használata biztosítja. Egy teáskanálnyi egy egész vaníliatoknak felel meg.

Az ausztrál Taylor & Colledge cég története a XIX. Századig nyúlik vissza, amikor is 1897-ben a márka elnyerte az első díját. Különleges tisztaságú vanília termékeik több mint 120 éve töretlenül képviselik az organikus prémium minőséget.

"Csak a legjobbat termesztjük, csak a legjobbakat palackozzuk" - ideológiájukkal és a gourmet minőség mellett való elkötelezettségükkel a cég jogosan vívta ki a világ egyik legjobb vaníliatermelőinek járó hírnevet.

A praktikus tubus által könnyen adagolható, a 320 grammos kiszerelés pedig optimális mind az ipari konyhák, pékségek de akár a kisebb hobbi konyhák számára is. Egy teáskanálnyi paszta egy egész vaníliababnak felel meg.

Felhasználási területe széles skálán mozog: desszertek, sütemények, krémek, fagylaltok, tészták ízesítéséhez kiváló döntés, de minden étel, ami szereti a vanília lenyűgöző aromáját imádni fogja ezt a terméket! Tökéletes helyettesítője a vanília babnak.

A 100% tisztaságú, speciális gondossággal válogatott BIO vaníliából géntechnológia nélkül készült termékek glutén és tartósítószer mentesek.

Ingredients: Vanília kivonat*, cukor*, inulin*, vanília magok*, Gum Tragacanth (E413). * Ökológiai termelés

Vanília blazsamecet, igazi kuriózum

Talán meghökkentő a párosítás vanília és ecet, amit nemes egyszerűséggel alkotott meg nekünk Bettina Lenz, és tette fel a koronát a reneszánszát élő ecetkultuszra ezzel az kulináris gyöngyszemmel.

A lenyűgöző luxus esszencia valódi édes tahiti vaníliából, fehérborecetből és fehér szőlőmust koncentrátumból készült csakis ínyencek számára.

Az érzékien fényűző balzsam ellenállhatatlanul elcsábít eleganciájával, elég csak pár csepp, hogy megbolondítsuk a hagyományos fogásokat.

Alkalmazása határtalan lehetőséget kínál: halak, tenger gyümölcsei, antipastik és leveles saláták pazar ízesítője, gyümölcsök, fagylaltok, krémek, desszertek, koktélok pikáns fűszere.

(100 és 250 ml kiszerelésben kapható nálunk)