Termékismertető:  Aceto Balsamico és ecetek

Lenz balzsamos gyümölcs ecetek

Izgamlas ízek, a hagyományos balzsamos ecetgyártás modszerével: alma (tölgyfában érlelt friss, hegyi zamat), körte (borostyánszínű, enyhén savas, erősen gyümölcsös), mangó (egzotikus Carabao mangó és gyümölcös brandy-s csoda), málna (100% málnaborból izgalom vadhústól a desszertekig). 5-6% savtartalom.


Calamansi citrusecet

Igazi csoda, a gyümölcsecetek kiráylnője! Egzotikusan csábító, citrusos érintésétől tengerentúli hangulatba kerülnek a saláták és gyümölcsök. Átlényegíti a halak és tenger gyümölcseinek ízvilágát is.

Régen vártunk rá: újra kapható a BODZAecet!

Szerelem első kóstolásra – aki tavasszal megismerte vadonatúj termékünket, a bodzaecetet, alig várta, hogy kapható legyen. És most végre itt ez a nagyon-nagyon bodzás, gyümölcsös, virágos különlegesség. Úgy gondoljuk, a friss bodzavirágtól illatozó balzsamos fehérborecet mellé egy nagy adag nyári napsütés is belekerült a palackba.

Csak limitált mennyiségben kapható!

Koronázd meg a nyár ízével, hangulatával a salátákat és a desszerteket! Extra tipp: egy kis bodzaecetet hideg ásványvízzel felöntve hihetetlenül frissítő, különleges üdítő italt készíthetsz.


Uborka ecet

Ez a zamatos ecet az ausztriai Vetterhof gazdaság lustenaui lankáin érlelt uborkából készült.

A friss uborka és az enyhe ecet találkozása elvarázsolja a joghurtos szószokat és a saláta vinegaretteket. Tökéletes uborka- és burgonya-salátához, aromás szószokhoz, a pompás “uborkasaláta”-íz lekerekíti a zöldfűszérkrémeket és a zöldségleveket is. Olaj tipp: tökmagolajjal párosítva remek!

Ezt ki kell próbálnod! Lassi két főre:

• 240 g natúr joghurt • 90 ml langyos ásványvíz + 90 ml Lenz uborka ecet (ízléstől függően több-kevesebb) • 1 kis uborka • friss mentalevél • só és fekete bors.

Elkészítés: mosd meg a mentát hideg vízzel, vágd apróra, majd a meghámozott uborkával együtt tedd turmixgépbe, add hozzá a joghurot, ásványvizet és fűszerezd a Lenz uborkaecettel, majd habosítsd egészen addig, amíg az isteni lassi elkészül. Ízesítsd sóval és borssal, és láss csodát!

Extra tipp: A nyári forróságban a fűszeres lassit bolondítsd meg néhány jégkockával!

Eper ecet

Ennek a különösen friss és zamatos ecetnek az alapja a Bodeni-tó környékéről származó érett, édes eper. A szelíd eljárás során születő ízletes eper ecet egy édes kísértés, ami a frissen szedett eper hangulatát csempészi a mindennapjainkba.

Megkoronázza a gyümölcs tálakat, desszerteket, salátákat. Igazi kulináris élmény spárgával párosítva, a tavasz két muskétása karonfogva varázsolja a frissességet tányérunkra és a nyár ízét a nyelvünkre.

A természetes eljárással készített eper ecet hozzáadott színezék nélkül is hosszan megtartja csábító színét. Cukor helyett a finoman hangolt gyártás során hozzáadott természetesen édes balzsamos ecet gondoskodik a megfelelő ízről. Az érett eper intenzív aromája pedig szükségtelenné teszi mesterséges aromaanyagok használatát.

Mandarin balzsamecet

Az érett Wachau barack ( Wachauer védett fajta, Alsó-Austriából ) jellegzetes méz-édes zamata kézenfogva a gyümölcs finoman savanykás ízével emeli kiválló minőségre a gyümölcsös-fűszeres jegyeket sárgabarack ecetünkben.

A receptúrának csak a fantázia szab határt, saláták, gyümölcs kreációk, krémek, deszertek, de kecskesajt mind-mind új értelmet nyernek általa.

Tipp a legbátrabbaknak: add Prosecco-hoz, és élvezd a különleges aperitifedet!

Az édes - savas kölcsönhatásból születő, kesernyés zamat inspirálóan formálja az ázsiai ihletésű és a keleti konyha remekeit de áthangolja az egyszerű gyümölcssalátákat, desszerteket és egyéb szezonális salátákat is.

Engedd szabadon a fantáziád és alkoss izgalmas ételeket! Bűvöld a nyarat ezzel a mandarin balzsamos ecettel a salátáidba!

Marillen sárgabarack balzsamecet

Az érett Wachau barack (Wachauer védett fajta, Alsó-Austriából) jellegzetes méz-édes zamata kézenfogva a gyümölcs finoman savanykás ízével emeli kiválló minőségre a gyümölcsös-fűszeres jegyeket sárgabarack ecetünkben.

A receptúrának csak a fantázia szab határt, saláták, gyümölcs kreációk, krémek, deszertek, de kecskesajt mind-mind új értelmet nyernek általa.

Tipp a legbátrabbaknak: add Prosecco-hoz, és élvezd a különleges aperitifedet!


Alma ecet

A nemes ecet készítéséhez nemes gyümölcsökre van szükség! Csak a legszebb, válogatott almák kerülnek a tölgyfahordókba. A frissen szedett organikus alma levéből tradicionális feldolgozással nyert almalevet élesztővel fermentálják. Nem hiányozhat egyetlen konyháról sem!

Alma balzsamecet

Tölgyfahordóban friss almából érlelt borostyánsárga színű lágyan balzsamos gyümölcsecet. Pácok, mártások, salátaöntetek kiváló ízesítője.

Körte balzsamecet

Pompás zamatú, borostyánsárga enyhén savas balzsamos gyümölcsecet, csakis a legjobb minőségű körtékből válogatva. Nagyon jól harmonizál repce, dió, napraforgó vagy avokádó olajjal. Saláták, gyümölcssaláták, pácok és mártások tökéletes kiegészitője.


Fenyőecet

Csodálatosan illatos havasi cirbolyafenyő (Pinus cembra) az Alpokról.

A cirbolyafenyő magasan a tengerszint felett él, ellenállva a gyakran szélsőséges alpesi éghajlatnak. Az erős napsütés, hideg hegyi szelek és kopár talaj miatt ez a fajta lassan növekszik. Ezért a tobozok sok értékes összetevőt és ásványi anyagot tartalmaznak, melyek a különleges aromán kívül gyógyító tulajdonságokkal is rendelkeznek.

Lenz a minőségi fenyő ecetéhez begyűjti a terméseket, válogatja, majd a tobozokból eltávolítja a magokat. Ezután egy tökéletes bázis-ecet keveréket használnak a gyantás tobozok üvegekben való érlelésére. Az eljárás lassú, körültekintően óvatos munkát igényel.

A cirbolyafenyő ecet nagyon jól kombinálható gombával és vadhússal. Minden ami az erdőben nő, imádni fogja az alpesi erdők kincsét a tányéron. Hagyja, magát elvarázsolni ezzel az átható és egyedi erdei aromával.

A havasi cirbolyafenyő igazi gyógyír, antibakteriális, illóolajai tisztítják a légutakat, javítják a légzést, csillapítják a köhögést, és vértisztító hatással bírnak.


Erdei málna balzsamecet

Prémium termék egyenesen az erdőből! A vadon termő málnából nyert püré krémes texrúrája párosul a lágyan savas aromával ebben a magas minőségű esszenciában.

Hozzáadva leveles salátákhoz bármely évszakban a nyár gyümölcsös hangulatát lopja mindennapjainkba. Elbűvöli a desszerteket, pikáns párosítás húsételekhez és tökéletes döntés aperitifekhez.

Nemutosó sorban pedig az egészséget támogató és emésztést segítő finomság!

Erdei áfonya balzsamecet

Az érett, mély kék-piros áfonyából készült balzsamecet édes-savas játékával lenyűgöz minden ízlelőbimbót. A gazdag, testes íz-aroma desszertek, mártásdok, vad- és báránytételek elegáns kísérője.

Málna balzsamecet

A csábítóan édes zamatú balzsamecet friss málnából a nyár ízét hozza el a konyhánkra. Az érzékien savas íz nagyszerüen alkalmas saláták, gyümölcsök, zöldségek, de akár hús ételek, mártások ízesítésére.


Mangó balzsamecet

Ennek a fenséges ecetnek a titka a gyümölcsök királynője, az ízletes egzotikus mangó.

“Megalkotása nagy örömmel és  büszkeséggel tölt el”, -  árulja el nekünk a Lenz cég vezérigazgatója, Bettina Lenz. A gondosan kiválogatott mangóból készülő édes gyümölcspüré tökéletes arányban ötvöződik a különféle finom, harmonikus ecetekkel. A végeredmény egy édes-savas nedű szofisztikáltan lekerekített jegyekkel.

Minden érzékszervünkre hat csábító zamatával és illatával, szemet gyönyörködtető briliáns színével. Mindehhez a magas minőséghez nincs szükség se hozzáadott cukorra se aromára.

Remek választás gyümölcssalátákhoz, friss zöld nyári salátákhoz, de színes ázsiai ételekhez is.

Maracuja ecet

Az édes maracuja gyömölcspüré és a finoman savanykás ecet tökéletes egyensúlyából született ez az édesen-savanykás, harmonikusan balzsamos ecet.

"Különösen büszke vagyok erre a termékre, melyet személyesen készítettem” - árulta el nekünk Bettina, a Lenz ecetek megálmodója és alkotója.

A varázslatos maracuja-elixír feldobja a finom gyümölcssalátákat és a zsenge nyári zöld salátákat, de nagyszerűen illeszkedik a változatos ázsiai konyhához is.

Mindezt a magas szinvonalú és szofisztikált ízvilágot hozzáadott cukor és aroma nélkül varázsolja elénk Bettina.


Meggy balzsamecet

Ez a balzsamos ecet friss meggy savanykás ecetéből és a gyümölcs koncentrált esszenciájából készül. Az eredmény üde, mély-gránátvörös nedű, ami lendületesen fiatalos hangulatával, hosszantartó intenzív aromájával minden salátát, szószt és öntetet ünnepélyessé varázsol.

Cseresznye ecet

Ez a bíbor színben pompázó cseresznye ecet a kiegyensúlyozott savasság és gyümölcsös édesség találkozásából született. A nemesen egyszerű ecet édes-savanyú játékával és friss-gyümölcsösen csábító aromájával igazi “nyárigéző” hangulatot hoz a konyhádba, legyen az zöld leveles saláta vagy gyümölcs saláta, sós finomság vagy desszert.


Vanília blazsamecet, igazi kuriózum

Talán meghökkentő a párosítás vanília és ecet, amit nemes egyszerűséggel alkotott meg nekünk Bettina Lenz, és tette fel a koronát a reneszánszát élő ecetkultuszra ezzel az kulináris gyöngyszemmel.

A lenyűgöző luxus esszencia valódi édes tahiti vaníliából, fehérborecetből és fehér szőlőmust koncentrátumból készült csakis ínyencek számára.

Az érzékien fényűző balzsam ellenállhatatlanul elcsábít eleganciájával, elég csak pár csepp, hogy megbolondítsuk a hagyományos fogásokat.

Alkalmazása határtalan lehetőséget kínál: halak, tenger gyümölcsei, antipastik és leveles saláták pazar ízesítője, gyümölcsök, fagylaltok, krémek, desszertek, koktélok pikáns fűszere.

(100 és 250 ml kiszerelésben kapható nálunk)


Paradicsom ecet

A nyár ételeinek nélkülözhetetlen inspirációja. A napon érlelt válogatott paradicsomokból készült ecet saláták, tengeri finomságok és mediterrán zöldségek koronája. Varázslatos ízéhez kiváló élettani hatása is társul. A rendkívül gazdag gyümölcs a feldolgozás során is megtartja vitamin, ásványi anyag és nyomelem kincseit.

PX Sherry

Ez a kiváló sherry ecet a Pedro Ximénez különleges borszőlőfajtából készül tradicionális eljárással. Klasszikus kiegészítője salátaönteteknek, mártásoknak, vinaigretteknek és desszerteknek.


Fehér balzsamecet

A fehér szőlőből természetes fermentációval keszült ecet, játékos édes-savanyú harmóniájával varázsolja el gyümölcsök, előételek, sültek, grill ételek, halak ízvilágát.

Sáfrány balzsamecet

E nemes olasz balzsamalkotást a fűszerek királynője, a toszkán sáfránybibe koronázza meg.

Ez a kecses lila virág a világ legdrágább fűszer-kincsét rejti szirmai közt. Mind a mai napig a virágokat kézzel, hajnalban gyűjtik be, majd óvatosan távolítják el a három bibét.

A kiváló minőségű ecet és a kis lila virág “aranyából” született ez a semmihez nem hasonlítható balzsam.

Fenséges párosítás születik tenger gyümölcseivel, paellaval, kecskesajttal, rizottóval és különböző ragukkal, de isteni kombinációt alkot desszertekkel, például vanília szószokhoz adva vagy süteményekkel is.