Termékismertető: Különleges olajok

Eperolaj


A zöld színű epermag olaj nagyon gyümölcsös, kellemes illatú és enyhe ízű.
A rendkívül érdekes, természetes olaj használható desszertekhez, csokoládéhoz, jól passzol tejszínes zeller leveshez, juh vagy kecskesajttal készült ételekhez, spárgához, kacsához és libához.
Az olaj 100% ban epermagból, első sajtolásból készül.


Hidegen préselt mag olajok


Csúcsminőség, kiemelkedő választék

Cégünk a legkiválóbb olajakat kínálja, melyek gondosan válogatott, természetesen előállított magvakból származnak, különböző okleveles régióikból. A hidegen sajtolást követően az olajok egy hetet pihennek (így az összes üledék le tud rakódni), hogy biztosítsák a tiszta, áttetsző terméket.

Az összes felsorolt olaj százszázalékosan természetes és az első sajtolásból származnak. Nem tartalmaznak semmilyen adalékanyagot.
Receptek magolajokkal (németül)

Argánolaj - RITKA A tövises argánfa 25 millió éves, őskori faj. Manapság már csak az UNESCO 25.900 km2 –es védett bioszféra rezervátumában termesztik, Délnyugat-Marokkóban. A fák, melyek kétszáz évig is elélnek, csupán egy liter olajat termelnek évente, így a termék rendkívül ritka és drága ínyencségnek számít.

Az argánolajnak egyedi pörkölt, mogyorós, egzotikus íze van. Nagyon egészséges és rengetegféleképp felhasználható: kiváló levesekhez, salátákhoz, kuszkuszhoz és krémekhez. Remek öntet húsokhoz vagy halakhoz, vagy mártogatós kenyérhez.

Dióolaj Ez a stíriai és burgenlandi diókból készült aroma dús aranyszínű olaj finoman keserű - éles, nyers friss. Ajánljuk salátákhoz, levesekhez, mártásokhoz és diós-pesztós tésztákhoz.

Mákolaj Könnyed, fanyar mákos íz világú olaj, mely az osztrák DOP Waldviertel mákból készül. Nagyon gyengéd ízű, finom szószokban, levesekben. Kiváló süteményekhez.

Mandulaolaj Nemes, édes olaj, mely sokáig tartja ízét. Kiváló süteményekhez, használják továbbá zöldség- és haltálakhoz, salátákhoz, mártásokhoz és egyéb desszertekhez. Gyakori alapanyaga a távol-keleti curryknek is.

Földimandula olaj A Cyperus esculentus, vagyis "földi mandula” fűnövényt évezredek óta termesztik a mediterrán és észak-afrikai régiókban. A gumójából készült sötétarany olaj íze édes mandulás, földes és mogyorós. Kiváló parfékhoz, gyümölcssalátákhoz, desszertekhez és péksüteményekhez. Ideális a saláták, mártások és tésztaételek ízeinek kihangsúlyozására.

Meggymagolaj Arany-sárga színű kifinomult marcipános aroma, enyhe érzéki gyümölcsös jelleggel. Elegánsan kihangsúlyozza a zöldségek, levesek, mártások, vad húsok, saláták, desszertek és aromás sajtok ízét. Csodálatos ízeket hoz ki a gyümölcsökböl és csokoládéból.

Mogyoróolaj Visszafogott, ugyanakkor intenzív aromájú olaj, mely enyhén pörkölt DOP "Nocciola Piemontese" mogyorókból készült - erős, natúr mogyoró íz. Kiváló édes ételekhez, salátákhoz, levesekhez és mártásokhoz.

Paradicsommag olaj Gyönyörű narancssárga színe, pompás illata és aromája, mint a szárított paradicsomé. Tökéletesen alkalmas saláták, halak, tésztafélék és aromás sajtokhoz. Finoman keveredik friss zöld fűszerekkel.

Pisztáciaolaj Prémium iráni pisztáciákból készült intenzív aromájú, sötétzöld olaj. Íze kifinomultan diós, enyhén pörkölt. Remekül kihangsúlyozza a desszertek, zöldségek, tészták és halételek ízét. Ajánljuk továbbá salátákra, cirtusos levekkel vagy könnyű ecetekkel keverve.

Sárgabarackmag olaj A legjobb minőségű sárgabarackok magjaiból készül. Visszafogott diós íz, enyhe marcipános beütéssel. Egzotikus saláták, vadételek csípős mártásaihoz és desszertekhez ajánlott.

Szezámolaj Enyhén pörkölt magokból készült olaj, mely kissé diós aromájú, kellemesen intenzív szezám ízzel. Színe aranysárga. Leginkább desszertekhez, salátákhoz, és természetesen a távol-keleti konyhához ajánlott.

Szőlőmagolaj Az osztrák Zweigelt szőlőből készül. Zöldesarany színű, íze gyümölcsös-szőlős, enyhén boros.
Magas füstölés pontja (< 200 °C) miatt alkalmas vadhúsok, húsok és zöldségek rántására és sütésére. Remek kiegészítője leveles salátáknak, sajtoknak, gombáknak és gyümölcsöknek is.

Tökmagolaj Ez a nagyon egészséges osztrák különlegesség napszárított stíriai tökmagokból készül. Színe sötétzöld, íze erőteljes, diós. Alkalmas saláták, levesek, metéltek, rizsek és sütemények készítéséhez. Füstölési pontja alacsony.










Makadámdió olaj - Ausztrália aranyló olaja ÚJRA!


Az Ausztráliában honos makadámdió fa terméséből készítik, hideg préseléssel. Egyaránt kiváló salátákhoz és sütéshez is, mivel forráspontja nagyon magas (210ºC). Egyszeresen telítetlen zsírsavakban nagyon gazdag (semmilyen más olaj nem veszi fel vele a versenyt.) Borostyánra emlékeztető színvilág, karakteres, diós íz és illat jellemzi.





Szilvamag olaj, huile d'amandons de Pruneaux d'Agen DOP


Szilvamag olaj, huile d'amandons de pruneaux franciaul, először Franciaországban használták az élelmiszer-iparban, rájöttek hogy képes visszaadni az édességekben a mandulaolaj ízét. Ez az íz nem összehasonlítható a "szilva aroma"-val, inkább egy gazdag mandulás, marcipános izvilágot kínál, ami végül komplexebb a mandulaolajnál. A szakácsok elsőször összekeverve használták a hagyományos ízü olajokkal vagy olyan cukrászati alkotások izének kiegyensúlyozására alkalmazták, amiben eredetileg mandula olajat szoktak hasznalni. Manapság a szilvamag olaj használata már tulmutat az édesipari felhasználáson, öszekapcsolódik az új trendek növekvő igényeivel, melyeket a mai vezetö éttermek támasztanak a különleges olajok hagyományos felhasználására. E-vitaminban gazdag, transz-zsírokat nem tartalmaz, füstpontja 180 ºC.

A pékségektől a főételekig

A szilvamag olajat csöpögtethetjük a főfogásokra, pácokhoz keverhetjük, használhatjuk sütéményben, salátaöntetekben, vinaigrette vagy szószok ízesítésére, és mint egy "akcentus" befejező olajként meleg ételekhez. A szilvamag olaj aromájának gazdagsága kifinomult egyensúlyt teremt édes-sós és egyéb ízek között, ezáltal sikeresen beépithető a különleges receptekbe. Nyerő kombinációk, például: Armagnac és szilvamag olaj fagylaltokban; eper, szilvamag olaj salátaöntethez; fekete csokoládé és szilvamag olaj süteményekben; szilvamag olaj sushihoz vagy tapashoz. Szilvamag olaj összekeverhető más olajokkal (mint például olívaolaj és zöldcitrom vinaigretteben), vagy magában friss salátán. Az íz nagyon intenzív, pár csepp elég!

Az ízek robbanása

Amikor szilvamag olajjal sütünk vagy halat pácolunk, esetleg más fűszerekkel társítjuk, akkor észrevehető, hogy az illata finoman keveredik más összetevőkkel, és ezáltal teremt új kulináris élményt, amely inspirált több díjnyertes szakácsot is. Kínálunk több tucat receptet, de az önmagában is egyedülálló termék, az erős karaktere, varázslatos illata és vitalitása által már provokáció önmagában - jöjjön el hozzánk egy kostolásra!

A Pruneaux d'Agen szilva föld szívében

Vidalou-i gyümölcsöskertek, amik Pujols-on találhatók, ami nagyon híres a középkortól számitva, mint egy pihenő pont a szerzetesi zarándok úton Santiago de Compostelahoz. A pompás XIII. századbeli épületről lenézve hosszú sorokon keresztül lehet látni a körülbelül 20,000 védett DOP Agen szilvafát, mely híres édességéről. A Vidalou-i farm kidolgozott egy technologiát, melyszerint megtorik a mag héjját és kipréselik az olajat a mag belsejeből. Azóta az olaj számos díjat nyert, köztük aranyérmet is a 2002-es párizsi SIAL Food Show-n és a Hubert Curien díj (2005) a technológiai teljesítményért és a tisztább környezethez való hozzájárulásért.





Egyéb különleges olajok


Ázsiai olajok

Indiai és dél keleti ízek: gyömbérolaj (fűszeres, borsos, citromos, enyhén édes, de csípős), mustárolaj (erős, forró mogyorós) és pirított szezámmag olaj (intenzív, testes, diós, pirított ízű). Sütnivaló vagy befejező, egészséges olajok.