Különlegességek az Alvinci spájzból


Fekete fokhagyma - Egy kincs a Japán szigetről


Az erjesztés már az ősidőktől kezdve ismert tartósítási módszer. A keleti kultúrákban nagy hagyománya van a zöldségek fermentálásának, különösen Japánban, ahol a folyamathoz tengervizet, vagy ecetet használnak fel. Nagy előnye, hogy a fekete fokhagymának egyáltalán nincs kellemetlen szaga, bátran fogyasztható a nap bármely periódusában. Ízvilágában megtalálható az aszalt gyümölcs és a karamell, egyszerre édes és erőteljes, egy enyhén savanykás utóízt hagyva hátra.








Fekete fokhagyma tapenade


Hozzávalók: • 200 gr kimagozott, fekete olajbogyó • 3 ek. kapribogyó • 2 szardella • 2 gerezd fekete fokhagyma • 1 ek. citromlé • 2 ek. extra szűz olivaolaj • friss bazsalikom (ízlés szerint) • friss petrezselyem (ízlés szerint) • 1 tk. mustár

Az összes hozzávalót egy tálba rakjuk, majd konyhai robotgéppel/turmixgéppel összedolgozzuk. Akkor megfelelő az állaga, ha még darabos, de már összeáll a massza.

Mustár szószok


Kínálatunkban szerepelnek kiváló minőségű mustár szószok, füge, körte, barack, birs, alma, bor, szőlő, paprika és más gyümölcsből. Kaphatóak 180, illetve 250 g-os kiszerelésben. Használata egyszerüen az üvegből, mint martogós, kiváló pácok ízesítésére és főzésben is, vagy mint egy mártás - sajt, hús, baromfi, vad, hal, rák vagy sushi mellé, továbbá a hidegtaloknak egy ízletes kísérője terrines és pástétomok. A kreativ konyha tökéletes alapanyaga, olyan jó mint a chutney az ázsiai konyhaban!

Termékismertető: Alvinci Spájz