Olasz kemény sajtok
BIO Parmigiano Reggiano DOP
Jellegzetes keménységével, sápadt arany külső héjával, szalmaszínű húsával, és erőteljes ízével a ma jól ismert Parmigiano Reggiano semmiben nem tér el a nyolc évszázaddal ezelőtt készült ősétől. Ugyanaz a megjelenés, ugyanaz a jellegzetes illat és hagyományos gyártási technikák – a készítés módja, helyszíne és rituáléi semmit nem változtak a hosszú évek során. A sajt egyedülállóságát biztosítja a helyi talaj ásványi összetétele, a tehenek sajátos tenyésztése és az egyedülálló tej, mely alkalmas a nagyon lassú érlelésre, és amely utánozhatatlan ízvilágot biztosít a belőle készült sajtnak.
Az összes DOP Parmigiano Reggiano sajt kizárólag tejből és rennetből (fiatal borjúgyomorból nyert enzim) készül, több évszázados technikák alkalmazásával.
Cégünk a Parmigiano Reggiano kiváló kínálatát nyújtja a bolognai Casearia di Sant'Anna családi termelőtől, mely kizárólag organikus eljárással állítja elő termékeit. Teheneik szabadon legelnek nagy füves mezeiken, így kiváló minőségű tejet adnak. A Sant'Anna sajtok régimódi ízvilággal rendelkeznek, és többféle érlelésben kaphatóak:
- 18 hónapos, Vörös pecsétes – kiegyensúlyozott, visszafogott íz a tej és friss gyümölcs aromájával
- 22 hónapos, Ezüst pecsétes – morzsolódó, kemény húsú sajt, kiegyensúlyozott ízvilággal
- 30 hónapos, Arany pecsétes – a legtáplálóbb érlelés, kifejezetten morzsolódó, kemény húsú sajt. Erőteljes íz, fűszeres és mogyorós aromákkal.
További információért és receptekért látogasson el a Parmigiano Reggiano consortium oldalára.