Egzotikus különlegességek


PeppadewTM Pikáns Paprika


A Dél-afrikai paprikahibrid egyedi csípős-édes íze és ropogós állaga miatt változatosan használható, kiváló hideg és meleg ételekhez egyaránt. Ideális töltött előételként, grillezett húsok mellé, vagy saláták és pizzák kiegészítőjeként.

Receptjavaslatokért látogasson el a Peppadew honlapjára, Pinterest-en, vagy nalunk, lent és itt!

Grillezett cukkini, ricottával crostini ágyon


Hozzávalók: • 6 baby cukkini • 10 szem Peppadew Pikáns Paprika • 10 levél bazsalikom (összevágva) • 125 ml ricotta • 20 kisebb darab crostini • 1 gerezd fokhagyma • 1 tk. fehér condimento ecet (Lenz) • 3 tk. extra szűz oliva olaj

Elkészítése:
1. Melegítsük elő a sütőt 200 C-ra. A kenyér darabkákat locsoljuk meg olivával és fűszerezzük sóval, borssal. Tegyük egy sütőtálcára és süssük 7 percig. Rakjuk át egy tányérra és dörzsöljük meg mindkét oldalát fokhagymával.

2. Forrósítsunk fel egy serpenyőt. A cukkinit vágjuk hosszában vékony szeletekre, permetezzük meg 1 tk. olajjal. Fűszerezzük be és grillezzük oldalanként 1-2 percig. Helyezzük tányérra és locsoljuk meg az ecettel, a maradék olajjal és szórjuk rá a felaprított bazsalikomot.

3. Kenjünk egy kis ricottát a crostinikre, rakjunk a tetejére cukkinit és végül koronázzuk meg Peppadew Paprikával!

Váljék egészségünkre!


Ausztráliai vadhibiszkusz virág szirupban


Ausztráliából származik ez az új, izgalmas és érzéki megoldás ötletes aperitifekhez és koktélokhoz.

A hibiszkuszvirágot a szirupból eltávolítva, szirmokkal felfelé teli pezsgőspohárba kell ejteni. A friss pezsgőben a virág teljes egészében kinyílik. Pár csepp a szirupból és az italnak áttetsző, rózsaszín színe lesz. A virág ehető, málnás-rebarbarás íze van.

Készült: Windsor, Ausztrália
Tárolás: Felbontás után hűtve 4 hónapig eltartható.
Összetevők: vadhibiszkusz virág (Hibiscus sabdariffa, 38%), nádcukor, viz

A Vad Hibiszkusz sok féle, magas értékű koktélnak ad egy izgalmas új ízvilágot. Minden üveg tetején található egy utmutató a mixerekhez. A vad hibiszkusz (Hibiscus sabdariffa) évszázadok óta terem az ausztrál trópikus esőerdők szélein. A lekvárokhoz gyakran használt vad rosella rokona. Százszázalékosan természetes és organikus.

Továbbá sok csodálatos gasztronómiai élményt nyújtó receptet tudunk ajánlani, mint pezsgő zselé, mázak grillezéshez, vagy a Pavlova és sajttorta. Kapható 11 virágos (kiskereskedelmi) és 50 virágos (vendéglátói) kiszerelésben is.

  TermékismertetőEgzotikumok