Egzotikus különlegességek
PeppadewTM Pikáns Paprika
A Dél-afrikai paprika fajta egyedi csípős-édes íze és ropogós állaga miatt változatosan használható, kiváló hideg és meleg ételekhez egyaránt. Ideális töltött előételként, grillezett húsok mellé, vagy saláták és pizzák kiegészítőjeként.
Receptjavaslatokért látogasson el a Peppadew honlapjára, Pinterest-en, vagy nalunk, lent és itt!
Grillezett cukkini, ricottával crostini ágyon
Hozzávalók: • 6 baby cukkini • 10 szem Peppadew Pikáns Paprika • 10 levél bazsalikom (összevágva) • 125 ml ricotta • 20 kisebb darab crostini • 1 gerezd fokhagyma • 1 tk. fehér condimento ecet (Lenz) • 3 tk. extra szűz oliva olaj
Elkészítése:
1. Melegítsük elő a sütőt 200 C-ra. A kenyér darabkákat locsoljuk meg olivával és fűszerezzük sóval, borssal. Tegyük egy sütőtálcára és süssük 7 percig. Rakjuk át egy tányérra és dörzsöljük meg mindkét oldalát fokhagymával.
2. Forrósítsunk fel egy serpenyőt. A cukkinit vágjuk hosszában vékony szeletekre, permetezzük meg 1 tk. olajjal. Fűszerezzük be és grillezzük oldalanként 1-2 percig. Helyezzük tányérra és locsoljuk meg az ecettel, a maradék olajjal és szórjuk rá a felaprított bazsalikomot.
3. Kenjünk egy kis ricottát a crostinikre, rakjunk a tetejére cukkinit és végül koronázzuk meg Peppadew Paprikával!
Váljék egészségünkre!